Katarzyna Bosacka, wraz ze swoim mężem, wystawiła na aukcji w ramach WOŚP Kolację Sienkiewiczowską, która zebrała dla Orkiestry ponad 30 tysięcy złotych. Dziś zwycięzcy licytacji mogli wziąć udział w kolacji w towarzystwie Bosackich, oraz dań nawiązujących do Trylogii Henryka Sienkiewicza.
Pomysłodawczynią kolacji w oryginalnym stylu jest Katarzyna Bosacka, która szczegółowo przedstawiła wszystkie dania. W menu znalazły się tatar wołowy, wędzona gęś, bigos po staropolsku, oraz sernik z lokalnego twarogu. Dodatkiem były wina pochodzące z winnicy sygnowanej nazwiskiem pisarza, o których opowiadał Marcin Bosacki. Na kolację został zaproszony również dr Dawid Barbarzak z Wydziału Filologii Polskiej UAM, który przez cały wieczór opowiadał gościom anegdoty historyczne dotyczące Sienkiewicza i jego twórczości.