Joanna Szymanowska to uczestniczka tegorocznej, polskiej edycji MasterChef. Po ostatnim zadaniu zakwalifikowała się do TOP 5 najlepszych uczestników. Do finału coraz bliżej.
Program „MasterChef” w polskiej edycji przyciąga uwagę setki tysięcy widzów, dostarczając porcję emocji i nieoczekiwanych zwrotów akcji. Zmagania uczestników są nieustannie śledzone przez publiczność, a ich poczynania kulinarne oceniają: Tomasz Jakubiak, Anna Starmach, Magda Gessler i Michael Moran.
Rozpoczęcie tegorocznej edycji „MasterChefa” miało miejsce po marcowym castingu, a dwa miesiące później uczestnicy stanęli do konkurencji, marząc o tytule MasterChefa i nagrodzie w wysokości 100 tysięcy złotych. Spośród 14 osób, Joanna Szymanowska z Poznania przedarła się z trudnego etapu od 14 do elitarnego TOP 5.
MasterChef: Gastronomiczna podróż do Lyonu
Ostatni odcinek, przed półfinałem przeniósł uczestników do Lyonu, gdzie odwiedzili renomowane restauracje, poznając tradycyjne dania regionu. Spotkanie z szefami kuchni Josephem Violą i Williamem Jacquiersem dostarczyło inspiracji i nowych umiejętności, które uczestnicy wykorzystają w kolejnych wyzwaniach.
Półfinałowe kulinarne starcie
Najnowszy odcinek „MasterChefa” zapowiada się jako jedno z najważniejszych wyzwań dla uczestników. Półfinał rozpocznie się w malowniczym porcie w Marsylii, gdzie uczestnicy zmierzą się z przyrządzaniem tradycyjnej zupy Bouillabaisse. Do jury dołączy szef Christian Ernst. Kto zdoła uchwycić autentyczny smak Bouillabaisse i awansować do finału?
Mistrzowskie nauki w restauracji z trzema gwiazdkami Michelin:
Drugą część odcinka zdominuje masterclass w restauracji z trzema gwiazdkami Michelin, prowadzonej przez szefa Alexandre Mazzia. Uczestnicy, inspirowani mistrzowskimi umiejętnościami, będą musieli stworzyć danie na miarę tego prestiżowego miejsca.
Emisje odcinków w każdą niedzielę o godz. 20 na antenie TVN.