W weekend znana restauratorka Magda Gessler przyjechała do Poznania, by otworzyć nową przestrzeń gastronomiczną w centrum handlowym Posnania – Food Fyrtel. Jedna z restauracji skomentowała wizytę gwiazdy telewizji, „Tej klientki nie obsługujemy” – piszą.
Magda Gessler w Poznaniu
Znana między innymi z programu „Kuchenne rewolucje” Magda Gessler, pojawiła się na otwarciu strefy Food Fyrtel w centrum handlowym Posnania. Próbowała dań serwowanych przez restauratorów, w tym burgerowni GigaBuła. Chociaż krytyczka kulinarna była raczej zadowolona z degustacji (szczególnie zachwyciły ją lody kokosowe produkowane przez firmę z Wągrowca), to padło kilka charakterystycznych dla niej, szczerych i czasem niecenzuralnych komentarzy.
Według Magdy Gessler, burger był po prostu „do d*py”
Wizyta Magdy Gessler niektórych restauratorów jednak zawiodła. Właściciele restauracji GigaBuła poinformowali w poście na Facebooku, że burgera dla Magdy Gessler przyjechał przygotować specjalnie zwycięzca Master Cheefa – Mateusz Guncel. Restauratorce jednak od początku nie spodobała się nazwa dania – „giga śmierdziel”. Burger miał czekać na degustację ponad 30 minut, a gdy go spróbowała, powiedziała „do d*py” i poleciła innego burgera.
Oprócz tego Pani Magda stwierdziła, że mięso nie jest przygotowywane na grillu, a tłuszczu – sądziliśmy, że kubki smakowe Pani Magdy są w stanie rozróżnić tak istotny szczegół w burgerze.
Na tym testy się zakończyły. Brak próby bułki, serów, sosów czy pozostałych dodatków – czytamy dalej w poście na Facebooku.
Pani Magda nie musi nas przepraszać
Właściciele GigaBuły zaznaczyli też, że inny krytyk kulinarny – MR.Kryha spróbował kilku pozycji, a później rzetelnie ocenił je w całości i przekazał swoje sugestie. Natomiast recenzję Magdy Gessler nazwali nierzetelną – praktycznie bez testu.
Cieszymy się, że nikt nie dostał z tacki – podsumowują pracownicy Giga Buły. – Panią Magdę zaprosiła galeria, a my wiemy, że mamy topowe burgery w Polsce. Pani Magda nie musi nas przepraszać, bo nasz szef IsAmU też nie lubi jeść w Pani restauracjach.