Konopie w żywności rewolucją w żywieniu

Słodycze, oleje czy miody z konopi. Zdaniem naukowców ziarna konopi mają bardzo pozytywny wpływ na organizmy min. dlatego, że zawierają ważne dla nas kwasy Omega 3 i Omega 6.

Nasiona konopi i żywność, która z niej powstaje to ogromny zasób składników, których potrzebują nasze organizmy.
Naukowcy podkreślają, że rośliny te mają sporo protein potrzebnych do rozwoju mięśni, ale także witamin min. witaminy A, B, C , D i E. Co bardzo ciekawe nasiona te mają także witaminę K, która działa antybakteryjnie, przeciwgrzybicznie i przeciwzapalnie. Ale to jeszcze nie wszystko – nasiona konopi mają sporo minerałów, a te wpływają na nasz układ nerwowy, krążenie, mięśnie i kości. Nasiona te znaleźć można w kawach, miodach, cukierkach, czy olejach. Nauka coraz więcej o nich wie i coraz szerszy odkrywa ich wpływ na nasze organizmy.

kontakt

Artur Adamczak
Zdarzyło się coś ważnego? Wyślij zdjęcie, film, pisz na kontakt@wpoznaniu.pl