Weekend 5-6 marca na Międzynarodowych Targach Poznańskich to niesamowita okazja, by napić się kawy z różnych zakątków świata, spróbować wegetariańskiego i wegańskiego jedzenia oraz kupić dobrą czekoladę. Festiwal trwa do godziny 18.
Na wielu stoiskach możemy spróbować kuchni wietnamskiej, meksykańskiej, czy perskiej. Koreański Udon z kimchi i boczniakami, perskie curry z bakłażanem, tureckie wrapy z hummusem i grillowaną papryką, japońskie pierożki z warzywami – wszystko to w roślinnym wydaniu wegetariańskim lub wegańskim.
Oprócz pysznego jedzenia, na poznaniaków czeka również kawa z różnych zakątków świata – od Kazimierza Dolnego i Poznania, po Kolumbię i Portugalię. Ponadto znajdziemy hiszpańskie churros, owocowe szaszłyki z czekoladą, praliny, figurki i wiele innych słodkości.
Dla trochę starszych uczestników przygotowano stoiska z kraftowym piwem, cydrem, winem i innymi tradycyjnymi alkoholami. Na festiwalu znajduje się też dział Ekopiękno z naturalnymi kosmetykami oraz stoiska z książkami i dodatkami.
Bilet wstępu kosztuje 8 zł, a festiwal trwa jeszcze do godziny 18 na Międzynarodowych Targach Poznańskich w pawilonie nr 3.