Właściciel poznańskiej kawiarni „Kociak” odebrał prestiżową statuetkę „Hermesa Kulinarnego” podczas uroczystej gali XXIV Spotkania Producentów, Handlowców, Sieci Handlowych i Restauratorów. Swoim sukcesem pochwalił się w mediach społecznościowych.
W czwartek, 19 września, w w Hotelu Hampton by Hilton Poznań-Swarzędz odbyła się uroczysta gala XXIV Spotkania Producentów, Handlowców, Sieci Handlowych i Restauratorów, zorganizowana z okazji 25-lecia „Poradnika Restauratora”. Podczas wydarzenia wręczono prestiżowe nagrody Hermesa Kulinarnego. Jedną ze statuetek odebrał Adrian, właściciel poznańskiej kawiarni „Kociak”.
Nagrody „Hermesa Kulinarnego”
Nagroda Hermesa Kulinarnego „Poradnika Restauratora” to prestiżowe wyróżnienie przyznawane od 2005 roku, które jest unikalne w swojej formie. O jej przyznaniu decydują wyłącznie szefowie kuchni, którzy sami wcześniej zdobyli ten tytuł.
To Akademia Laureatów Hermesów Kulinarnych oddaje głosy na nominowanych, co sprawia, że nagroda stanowi wyjątkowy wyraz uznania w branży gastronomicznej. Wyróżnienie to docenia wiedzę o kulinariach, jakość potraw oraz znajomość trendów, a jego prestiż wynika z tego, że przyznają je osoby doskonale znające realia pracy w gastronomii.
Kto był w jury?
Akademia Laureatów Hermesów Kulinarnych składa się z wybitnych postaci polskiej i międzynarodowej sceny gastronomicznej. W jej gronie znajdują się takie znane osobistości jak Robert Sowa, Kurt Scheller, Przemysław Klima, Wojciech Modest Amaro, Jerzy Pasikowski, Marcin Budynek, Bartosz Peter, Paweł Stawicki, Giancarlo Russo, Janusz Profus oraz Joanna Klimas-Profus.
Prestiżowa statuetka powędrowała do poznańskiego Kociaka
W tym roku wśród nominowanych znalazła się poznańska kawiarnia „Kociak”. Jej właściciel, Adrian, pochwalił się tym na mediach społecznościowych kawiarni. W poście podziękował swojemu tacie i uznał, że połowa tej nagrody należy właśnie do niego. Pełny post znajdziesz [TUTAJ].