Kuchnia tajska, grecka czy koreańska. To tylko niektóre z propozycji Food Hallu w Stary Browarze. Pełne smaku miejsce właśnie kończy rok. Z tej okazji dla wielbicieli kulinariów przygotowano mnóstwo atrakcji.
Food Hall zajmuje część drugiego piętra Pasażu Starego Browaru. Spróbować można tu prawdziwego gemüse kebab, smash burgerów czy frytek z kraftowymi sosami. To jednak nie wszystko. Food Hall to także bar kawowy Świt i koktajlowy Zmierzch.
Z okazji pierwszych urodzin od czwartku 11 do soboty 13 grudnia Food Hall zaprasza na serię urodzinowych wydarzeń. Będą świąteczne rozgrywki w Bingo. Przewodzić im będzie szef kuchni Orson Hejnowicz. Zaplanowano je na czwartkowy wieczór, na godz. 18. Przewidziano ciekawe nagrody.
Orson Hejnowicz i finalistka popularnego show kulinarnego
Kulminacyjny punktem świętowania będzie najbliższy piątek. Tego dnia Food Hall Stary Browar odwiedzą wyjątkowi goście. Wezmą oni udział w „Rozmowach przy stole” – panelach dyskusyjnych, które poprowadzi Orson Hejnowicz. Pierwszy z prelegentów to Gaweł Czajka, twórca kultowej sopockiej restauracji Cały Gaweł. Na Instagramie dzieli się autorskimi przepisami, inspirując ludzi do gotowania i wspólnego celebrowania posiłków.



fot. Stary Browar
Na foodhallowej Domówce wystąpi także Kinga Paruzel – finalistka pierwszej edycji programu „MasterChef”. Od lat promuje zdrową kuchnię. Jest specjalistką od szybkich, sezonowych przepisów i autorką popularnych książek kulinarnych. Rozmówcami Orsona będą również Magda Ratajczak i Mateusz Spurtacz, czyli influenserski duet MyTuJemy. Od ponad 10 lat prowadzą jeden z najpopularniejszych w Polsce profili na temat gastronomii. Aktywnie angażują się w rozwój i promocję poznańskiej sceny kulinarnej. Podczas Domówki będzie można skorzystać z urodzinowych promocji w restauracjach w Food Hallu, a koncept SmashUp na 12 grudnia zapowiedział premierę nowego menu ze smash burgerami. Wydarzenie rozpocznie się o godz. 18. Wejście jest darmowe.
Szef jedynej restauracji z gwiazdką Michelin w Poznaniu
– Kto miał okazję wziąć udział w naszej Parapetówce w lutym, ten wie, że nie ma lepszego tematu do rozmów niż jedzenie – mówi Joanna Tupalska ze Starego Browaru.
– Orson wypyta naszych gości o ulubione świąteczne potrawy, ich kulinarną drogę, inspiracje, anegdoty związane z jedzeniem i nie tylko. A to wszystko przy pysznym street foodzie i wybornych koktajlach, które serwować będą foodhallowe koncepty – zachęca.
Finał wielkiego urodzinowego świętowania zaplanowano na sobotnie popołudnie. Wtedy to, dokładnie o godz. 16 w kuchni Pop2Up będzie można spróbować dań spod ręki Artura Skotarczyka. To head chef i współtwórca poznańskiej restauracji Muga. To zdobywca pierwszej w Poznaniu gwiazdki Michelin.
Więcej informacji: foodhall.starybrowar.com
Urodzinowa Domówka – event FB: https://www.facebook.com/events/1926688004921780







fot. Stary Browar







