Rozpoczęły się targi POLAGRA 4.0 To gratka dla tych, którzy interesują się technologiami z branży spożywczej i gastronomicznej. To także miejsce dla smakoszy.
Na Międzynarodowych Targach Poznańskich rozpoczęły się targi POLARGA 4.0. Potrwają do piątku 26 września. Wystawa podzielona jest na trzy główne… ,,Salony”.
W pierwszym Salonie o nazwie Horeca, znajdować się będą sprzęty do wyposażenia i wystroju kuchni, restauracji, pokoi i łazienek hotelowych, czy recepcji i stref relaksu. Jest to salon w sam raz dla przedsiębiorców z branży gastronomicznej i hotelarskiej.
Drugi Salon o nazwie Food – jak jego angielska nazwa wskazuje, posiadać będzie duże ilości jedzenia. Znaleźć w nim będzie można m.in. przetwory owocowe, warzywne i grzybowe, produkty pszczelarskie, kawy, herbaty, mięsa, produkty przemysłu mleczarskiego, cukierniczego i wiele innych.
Trzeci Salon o nazwie Foodtech będzie poruszał tematykę istotną dla ludzi zainteresowanych branżą spożywczą. Znajdą się w nim maszyny i urządzenia do ogólnego zastosowania dla przemysłu spożyczego.
– Mamy tutaj między innymi producentów i liderów których wszyscy doskonale znamy ze sklepowych półek. Mamy także specjalne strefy start-upów, które pokazują nowoczesne rozwiązania młodych polskich adeptów tej branży. Jeszcze przed kilkoma latami, tak jak zmienia się świat – sposób prezentowania technologii i różnego typu rozwiązań – zmienia się także Polagra – mówi Dariusz Wawrzyniak, dyrektor Grupy Produktów MTP.






















Na Polagrze odbędą się m.in. kulinarne starcia pomiędzy influerami, a szefami kuchni (np. Piotra Ogińskiego z kanału ,,Kocham Gotować” z Katarzyną Daniłowicz). Odbędą się także debaty, prelekcje czy pokazy gotowania.
W tym samym czasie odbywają się także targi TAROPAK, z branży opakowań.
Czytaj także: Franek Sterczewski: „Błysk i doświadczenie ataku były szokujące”. Domaga się polskiej ochrony dla flotylli [FILM]





