Płetwonurkowie sprawdzili, jak smakuje jajko pod wodą

Płetwonurkowie z Poznańskiego Klubu Płetwonurków Delfin po raz trzydziesty piąty zorganizowali Wielkanocne Jajko. Co roku spotykają się nad Jeziorem Kierskim by wspólnie wziąć udział w nietypowym wydarzeniu.

Poznańscy płetwonurkowie składają sobie życzenia dzieląc się jajkiem. Jednak jak przystało na miłośników pływania pod wodą, również  jedzenie ugotowanego jajka miało miejsce na dnie jeziora.

Jak mówią sami nurkowie jajko pod wodą smakuje zupełnie inaczej niż normalnie. Ma posmak wodorostów, nie można też go posolić. Jednak nie wyobrażają sobie spędzać poniedziałku po Wielkanocy w inny sposób.

fot. Rafał Talarski / Delfin Poznań

Artur Adamczak
Zdarzyło się coś ważnego? Wyślij zdjęcie, film, pisz na kontakt@wpoznaniu.pl