Bimba na ul. Półwiejskiej przeszła solidną renowację. We wtorek, 7 stycznia, została na nowo otwarta, tym razem jako budka z bułkami z pieczarkami. Na pierwsze 50 osób, które o 9:00 ustawiły się w kolejce, czekała darmowa buła.
Nowy lokal gastronomiczny o nazwie Bimba, utworzony został w starym wagonie tramwajowym. To miejsce wielokrotnie próbowało przyciągnąć klientów – znajdowała się tam kawiarnia, herbaciarnia, a nawet salon barberski. Po gruntownej renowacji i wymianie wyposażenia Bimba serwuje bułki z pieczarkami. Można wybrać wersję z sosem lub bez. Ta jedyna pozycja w menu Bimby kosztuje 10 zł. Bułka jest robiona ręcznie, a pieczarki smażone są z dodatkiem cebuli, na maśle, bez konserwantów.
O godz. 9:00 nastąpiło oficjalne otwarcie Bimby. Zgodnie z zapowiedzią, na pierwsze 50 osób, które ustawiły się w kolejce, czekała darmowa bułka z pieczarkami. Już w 30 minut po otwarciu rozeszło się ich już 40 sztuk. Chętnych nie brakowało, a do kolejki co chwilę dochodziły kolejne osoby.
Właścicielem Bimby jest Adrian Mieszała, znany poznaniakom z renowacji kultowego Kociaka na Św. Marcinie oraz otwarcia na Starym Rynku kawiarni z rogalami świętomarcińskimi. Bimba to kolejny projekt poznaniaka.
Zobaczcie zdjęcia z otwarcia!
Czytaj także: W tym biegu możesz policzyć się z cukrzycą